Voegbedrijf  Postma & Nijboer

Uiteraard is Voegbedrijf POSTMA&NIJBOER dé specialist in het uitvoeren van voorkomende voegwerk, voor zowel renovatiewerk als ook nieuwbouw. Er bestaan diverse soorten voegwerk maar tegenwoordig zijn de vlakvolle borstelvoeg en de gladde voeg de meest voorkomende varianten.

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor de traditionele knip, snij of dagvoeg. Al deze bovengenoemde voegtypen kunnen in diverse kleuren worden uitgevoerd. Om de juiste kleur te bepalen kunnen we een aantal proefstukjes voor u zetten waaruit u rustig een keuze kunt maken.

Ook kunt u, de door ons gevoegde projecten uit het verleden, bekijken zodat u een goed beeld krijgt hoe dit er in de praktijk uit zal komen te zien.

Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weer en wind. Met name door zure bestanddelen in regenwater kan de voeg na verloop van jaren zacht en poreus worden. Bovendien is er vroeger niet altijd even veel zorg aan het voegwerk besteed, terwijl dit toch bijna een kwart van de gevel beslaat.

Slecht voegwerk kan vocht door laten waardoor de gevel kan verzadigen. Hierdoor bestaat de kans op vochtproblemen in de woning en vorstschade aan de gevels in de winter. De natte stenen kunnen, bij strenge vorst zelfs helemaal kapot vriezen. Het kan dus nodig zijn om voegwerk te vervangen.

Hoe gaan wij te werk?

• De voegen worden voldoende diep uitgehakt, in ieder geval tot op de gezonde metselspecie. Indien de voeg te hard is wordt de voeg er met een brede diamantschijf uit geslepen. Het uithakken / slijpen moet zeer zorgvuldig gebeuren, zodat geen beschadigingen aan het metselwerk ontstaan.

• Na het uithakken wordt de gevel grondig afgespoten en indien afgesproken, met de stoomcleaner gereinigd zodat een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg. Het uithakken van oud voegwerk is een vak op zich. De keuze van de toe te passen gereedschappen zijn bepalend voor het resultaat. Voor ons is dit dagelijks werk.

• Kapot gevroren en beschadigde stenen kunnen, indien afgesproken, door ons vervangen worden. Uiteraard word hierover met u vooraf duidelijke afspraken gemaakt. Praktisch iedere steen is, nagenoeg zonder kleurverschil, door ons te leveren.

•Vervolgens wordt de gevel, na voldoende droging opnieuw gevoegd met een door u te bepalen voeg en kleur. Wij zullen u hierin adviseren. Bij het opnieuw voegen is het van belang dat de nieuwe voeg voldoende vocht op kan nemen zodat deze goed uit kan harden. De kleur van het voegwerk kan een gebouw maken en breken. Wij kunnen voor u een proefstuk opzetten in diverse kleuren en uitvoeringen, maar beter nog: wij hebben in de loop der jaren diverse projecten opgeleverd waarvan wij de samenstelling van het voegwerk kennen. U kunt dus ook complete door ons gevoegde woningen bekijken met diverse soorten voegwerk waaruit u dan op u gemak een keuze kunt maken.

•Tenslotte komen wij, als de voeg voldoende uitgehard is, na enkele weken eventueel nog een keer langs om uw gevels te impregneren, zodat ze de komende jaren optimaal beschermd zijn tegen indringend vocht.

 


Invoegen

 

 

Borstelvoeg

 

Knipvoeg

 
Oud en nieuw voegwerk

 

 

Postma & Nijboer  -  Voor als het om voegen gaat

 

Gevelrenovatie - Voegbedrijf - Impregneren - Friesland - Drenthe - Groningen