Impregneren  Postma & Nijboer

Opnieuw gevoegde gevels worden in de loop der tijd toch weer blootgesteld aan weer en wind. Om deze hier tegen afdoende te beschermen raden wij u aan om de gevels door ons te laten impregneren. Hierdoor worden de gevels waterafstotend zonder dat het ademend vermogen wordt aangetast.

Met andere woorden: er kan geen vocht meer in de gevel trekken terwijl de muur wel blijft ademen. Ook tegen zogenaamde zoutuitbloeiingen is impregneren een afdoende middel.

Onder impregneren verstaan we het behandelen van de gevel met een hydrofobe gevelcréme, dat dekkend met behulp van een roller op het geveloppervlak wordt aangebracht. Door de gevel te hydrofoberen, blijft de waterindringing van buitenaf nihil, terwijl de waterdampdoorlaatbaarheid van binnenuit voor 90% gehandhaafd blijft.

Voordelen van impregneren

• De isolatiewaarde van de gevel wordt vele malen vergroot.

• De vochtintreding in het minerale geveloppervlak vermindert aanzienlijk. • Omdat vochtintreding wordt voorkomen, wordt het hernieuwd vervuilen van het geveloppervlak aanzienlijk vertraagd.

• Door de drogere gevel is de voedingsbodem voor algen en mossen verdwenen, waardoor de aanwas hiervan veel minder snel zal optreden. Mocht er toch weer sprake zijn van aangroei, dan zal deze aanzienlijk gemakkelijker te verwijderen zijn.

• Vorstschade door waterindringing van buitenaf wordt beperkt, mits er geen scheurvormingen of beschadigingen in het voeg- en/of metselwerk aanwezig zijn.

• Door de hydrofoob wordt de uitspoeling van bindmiddel en kristallisatie van zouten voorkomen. Bij toch optredende afzetting van zouten worden deze veel sneller van de gevel afgevoerd.

• Hydrofobering is visueel vrijwel niet waarneembaar

 


impregneren
 
impregneren
 
impregneren

 

Postma & Nijboer  -  Voor als het om voegen gaat

 

Gevelrenovatie - Voegbedrijf - Impregneren - Friesland - Drenthe - Groningen